Bilgisayar Sisteminin Sık Sık Çökme Sorunu - Bilgisayar Sorunları

 Bilgisayar Sisteminin Sık Sık Çökme Sorunu - Bilgisayar Sorunları

Bilgisayar problemlerinden biri olan siteminizin sık sık çökme sorununun çözümü mevcut. Peki sisteminiz neden çöküyor? Bu sorunu giderebilir miyiz? Bu yayınımızda bu soruların cevaplarını rahatlıkla alabilirsiniz.


Bilinmeyen sebeplerden dolayı Windows ekranınız donuyorsa veya İşletim sisteminiz sürekli olarak çöküyorsa sorun çıkaran yazılımları bulmuş olsanız da hala bilgisayarınız çöküyorsa bu sorunun 2 ayrı çözümü bulunmakta.

Çözüm 1

Öncelikle işlemci fazla mı ısınıyor veya fanlar durup tekrar çalışıyor mu diye kontrol edin. İşlemciniz bilgisayarınız aktif haldeyken fazla ısı üretir, Bu işlemci ısısı soğutucu ile birlikte normal bir hal alır ve bilgisayarınız düzgün çalışır. Soğutucu fanınız durmaya başlıyorsa vs. işlemciniz ısınır ve çökmeler meydana gelir.

Bu sorunu giderebilmek için kasanızı temizleyin fanların arasındaki tozlar işlemcinin termal macunu ve kasanın sıcaklığı çok önemli unsurlardan biridir.

Soğutucunuzu pamuk ile daha hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz.


Çözüm 2

Soğutucunuz sorunsuz bir şekilde ısınıyorsa durumlar hala aynı olabilir ve işlemciniz çok ısınabilir. Sorununuz soğutucunun ve işlemcinizin üst yüzeyinin pürüzsüz kaynaklanıyor olabilir. Soğutucunun işlemci ile tam temas halinde olması soğutmayı önleyebilir. Bu Sorunu ise kaliteli bir termal macun ile çözebilirsiniz.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski