Pubg Mobile FPS Arttırma - Pubg Mobile Kasma Sorunu

 Pubg Mobile FPS Arttırma - Pubg Mobile Kasma Sorunu

Pubg Mobile oyunu son zamanlarda oyuncusuna oyuncu katmaya devam ediyor. Tabii ki bu oyuncuların arasında fps veya kasma sorunu yaşayan birçok kişi olabilir. Veya telefonunun özellikleri oyunu akıcı bir şekilde oynatmasına izin vermeyebilir. Bundan dolayı birçok kişi Pubg Mobile oyununda FPS arttırma ve kasma sorunlarının çözümünü aramakta. Peki Pubg Mobile nasıl Fps arttırılır? İşte detaylar...

 

Öncelikle telefonunuzun ayarlarından başlayalım Eğer Telefonunuzda kasma veya donma sorunları varsa telefonunuzun neden yavaş olduğunu sorunlarını buradan öğrenebilirsiniz;

Telefonum Neden Yavaş?

Depolamanız bitiyor olabilir, depolamanız düşükse veya doluysa bu telefonunuzun hızını etkileyebilir.

Telefonunuz güncel olmayabilir, telefonunuzun ayarlarına girip yazılım güncellemelerinizi yapmadıysanız bu sorun oluşabilir, en güncel sürüm ile telefonunuz hızlanabilir.

Çok fazla uygulama yüklemiş olabilirsiniz veya çok fazla arka planda çalışan uygulama olabilir. Öncelikle kullanmadığınız, kullanmayacağınız uygulamaları veya oyunları telefonunuzdan kaldırın ve telefonunuzun arka planını her zaman boş tutmaya çalışın telefonunuzun hızını en çok etkileyen faktörlerden biridir.

Yeni çıkan uygulamalar veya oyunlar, yeni telefonlar için tasarlandığı için eski bir telefon kullanıyorsanız bu telefonunuzu zorlayabilir.


Peki telefonumuzun sonunu biliyorsak ve bu sorunu düzeltmek istiyorsak ne yapmalıyız?
 
Telefonunuz donma veya kasma sorunları varsa yapmanız gereken birçok şey olabilir. Sizlere göstereceğimiz yöntemler kendimiz tarafından denenmiş ve uygulanmış yöntemlerdir. İnternetten ve birçok sayfadan incelediğimiz kadarıyla en iyi ve işe yarayan örnekleri sizler için topladık.


Telefon Nasıl Hızlandırılır?

Telefonunuzu hızlandırmanın birçok yolu bulunmaktadır. Sizlere vereceğimiz yöntemler bizim tarafımızdan değerlendirilmiş ve denenmiş yöntemlerdir. Bu yöntemler sadede Android işletim sistemi için geçerli olsa da, diğer işletim sistemlerinde de işe yaramakta.




Ana Ekranınızı Temiz Tutun

Ana ekranınızdaki widetler (eklentiler) telefonunuzu yavaşlatır. Bundan dolayı telefonunuzun ana ekranında kullanmadığınız, işe yaramayan eklentileri kaldırın. Kaldırmak için eklentiye basılı tutarak kaldırma bölümüne sürükleyebilirsiniz.



Uygulamalarınızı Temizleyin.

Telefonunuzda gereksiz uygulama veya artık kullanmadığınız uygulamalar varsa kesinlikle telefonunuzda tutmayın. Bunun nedeni ise telefonda yer ve alan kaplamasıdır. Kullanmadığınız uygulamaları veya artık oynamadığınız oyunlar silmek telefonunuzun hızını etkileyecektir.

Uygulama kaldırma işlemini ayarlar bölümünden yaparsanız daha etkili olacaktır. Ayarlara girin, uygulamalar bölümüne tıklayın ve karşınıza çıkan bölümde kullanmadığınız bütün uygulama ve oyunları kaldırın.

Facebook, İnstagram veya Youtube gibi fazla yer kaplayan uygulamaları kullanıyorsanız iki seçeneğiniz bulunmakta.

1. Seçenek

Uygulamaların LİTE sürümlerini indirerek telefonunuzun da daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

2. Seçenek

Telefonunuzdan ayarlara girin, uygulamalar sekmesine girin. Büyük yer kaplayan uygulamalardan 1 tanesine girin. Verileri Sil butonuna basın ve önbelleği de dahil olmak üzere temizleyin. Bu yöntem telefonunuzda alan açacaktır.

Bir ayrı benzer yöntemde şudur;

Chrome'u açın.
Sağ üst bölümdeki üç noktaya tıklayın.
Ayarlar butonuna tıklayın.
Aşağı doğru kaydırın ve "Basit mod" seçeneğini bulun.
"Basit mod" seçeneğini seçin
Düğmeyi "açık" konumuna getirin.

Telefonunuzu hızlandırdınız ama hala yavaşsa bunun bir sorunu daha olabilir. Bu sorun telefonunuzun hafızasının tamamen dolu veya dolmaya yakın olduğunu gösterir. Eğer telefonunuzun hafızasını zorluyorsanız veya çok fazla telefonunuz ısınıyorsa bu hafızadan kaynaklı olabilir. Eğer Telefonunuzda gereksiz ve kullanmadığınız uygulamaları veya oyunlar varsa bunları telefonunuzdan kaldırmanızı öneririz ve resimlerinizi, videolarınızı Google Drive veya farklı Bulut depolamalarına yükleyerek sonsuza kadar saklayabilir ve telefonunuzda yer açabilirsiniz.

Telefonda Yer Açma

Telefonda yer açmak artık gün geçtikçe basitleşmeye devam ediyor. Bunun nedeni artık herkesin bir cep telefonu olmasıdır. Peki nasıl alan açacağız?

Adımlar;
Telefonunuza CCleaner Programını Kurun
Uygulamaya Giriş Yapın.
İstediğiniz Temizleme Kategorisini Seçin (Gelişmiş Ve Hızlı)
He Başlata basın
Bu şekilde program telefonunuzu tarayacak ve temizleyecektir. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yoktur rahat bir şekilde artık telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Bu programı haftada 1 (bir) kere kullanırsanız rahat bir şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz. Verdiğimiz yöntemler ile hala telefonunuzda kasma donma gibi şikayetleriniz varsa bunu bir telefoncuya veya telefonunuza format atmanızı öneririz. Telefonunuz eski ise artık değiştirmeniz gerekmektedir bunun nedeni artık yeni çıkan oyunlar programlar vs. hepsi yeni telefonlara uygun bir şekilde çıkarıyor. Alacak bir bütçeniz yoksa sitemizdeki para kazanma rehberini/yayınlarını okuyarak evden para kazanabilirsiniz.

Eğer alacak bir bütçeniz varsa ve yeni telefon önerisi istiyorsanız Youtube platformundan istediğiniz telefonların inceleme videosunu izleyebilirsiniz. Örneğin Samsung Galaxy A32 Oyunlarda kaç FPS veriyor? Telefon Hızlı mı? gibi sorularınız varsa Youtube'dan izleyerek öğrenebilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski