Kocaeli Kent Kart Hes Kodu Tanımlama

Kocaeli Kent Kart Hes Kodu Tanımlama

 Kocaeli Kent Kart Hes Kodu Tanımlama

Kocaeli Belediyesi'nin otobüslere bini kartı olan kent kart yakın zamanda artık hes kodu tanımlanmayan kartlardan bakiye kesmiyor ve otobüse girişe izin verilmiyor. Peki Nasıl Tanımlayacağız? İşte Detaylar...

Kent Kart Nedir?

Kent kart Kocaeli Belediyesi'nin otobüslere biniş için vermiş olduğu bir çeşit taşıt kartıdır. Bu kart ile Kocaeli içinde Tramvay Otobüs Bisiklet... Gibi  toplu taşıma ve araçlara binebilirsiniz.

Kent Kart Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Kent kart bakiyenizi öğrenebilmek için Ulaşım Park resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Kent Kart bakiyesi yüklenen bütün işletmelerden, bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.

Kocaeli Kent Kartları;

Kocaeli Öğrenci Kartı Nedir?

Öğrenci kartı sadece öğrenciler için oluşturulan kişiye özel karta denilmektedir. Bu kart ile otobüslere ve diğer toplu taşıma araçlarına indirimli bir şekilde binebilirsiniz.

Kocaeli Öğretmen Kartı Nedir?

Öğrenci kartı ile neredeyse aynıdır bu kart ile de toplu taşıma araçlarına Kocaeli içindeki bütün toplu taşıma araçlarına ücretsiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Kocaeli Engelli Kartı Nedir?

Ücretsiz bir şekilde Kocaeli içindeki toplu taşıma araçlarında kullanabileceğiniz bu kart ile ücretsiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Kocaeli 65 Yaş Üzeri Kartı Nedir?

65 Yaş ve üzeri kişilere verilen bu kart ile de toplu taşıma araçlarına ücretsiz bir şekilde binebileceğiniz bir karttır. 65 Yaş ve üzeri kişiler bu kartı alabilir.


Bu kartlardan daha fazla kartta bulunmaktadır. Bunu Kocaeli Belediye'sinin resmi sitesine bakarak öğrenebilirsiniz, sizlere tanıttığımız kartlar en fazla kullanılan kartlardır.

Kocaeli Kent Kart Nasıl Alınır?

Kocaeli kent kartlarını bütün anlaşmalı bayilerden ve kent kart bakiye yükleme noktalarından alabilirsiniz. Bu alacağınız kart, normal ücret keser yani indirimli veya ücretsiz bir kart değildir standart ücretler kesilir.

İndirimli kent kartları almak istiyorsanız veya ücretsiz, kent kart çıkartma noktalarına gitmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni öğrenci iseniz sizden kanıt olarak öğrenci belgesi, 65 yaş üzeri iseniz de sizden bazı bilgiler istenmektedir. Bundan dolayı Kocaeli belediyesi tarafından belirlenmiş olan bu noktaları, Kocaeli Belediyesi'nin resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.


Kocaeli Kent Kart Nerelerde Kullanılır?

Kocaeli kent kartını, Kocaeli içi bütün toplu taşıma araçlarında kullanabilirsiniz. Bu toplu taşıma araçlarının arasında tramvay, otobüs, bisiklet gibi araçlarda bulunmakta.

Ayrıca kent kartlarda temassız özelliği de olduğundan dolayı rahatça işlem yapabilirsiniz.

Kent Kart Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kent kart mobil uygulamasını Google Play'den veya App Store'dan indirebilirsiniz. Arama kısmına "Kocaeli kent kart" yazarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra kart işlemlerinden kent kart bakiyenizi sorgulayabilir veya online olarak kartınıza yükleme yapabilirsiniz. Ayrıca uygulama içinden otobüs saatlerini, toplu taşıma araçları saat bilgilerini, aracın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Kent Kart HES Kodu Nasıl Tanımlanır?

Kocaeli kent kartlarına yakın zamanda gelen bir güncelleme ile artık kent kartlarına hes kodu tanımlamayan kişiler toplu taşıma araçlarına binemiyor ve kartı kullanamıyor. Peki hes kodu nasıl tanımlayacağız?

Hes kodu tanımlamak için öncelikle hes.kocaeli sitesine gitmeniz gerekmekte bu site Kocaeli belediyesinin resmi bir Hes kodu tanımlama sitesidir.

Bu siteye girdikten sonra ilk olarak e-devlet uygulamasından veya hayat eve sığar uygulamasından hes kodunuzu alın.

Hes Kodu Nasıl Alınır?

E-devlet uygulaması üzerinden sizlere anlatacağız. 18 yaşından küçükseniz velinizin e-devlet hesabına girerek kendi hes kodunuzu alabilirsiniz.

E-devlet uygulamasına girin arama bölümüne "hes kodu" yazın ve "hes kodu üretme listeleme" bölümüne gidin, bu işlemden sonra e-devlet kendi adınızaysa, kendinize bir hes kodu oluşturabilirsiniz. Değilse velinizin hesabına girip 18 yaşından küçük çocuğumun adına bölümüne girerek üretebilirsiniz.


Hes kodunuzu aldıktan sonra Kocaeli hes kodu tanımlama sitesine tekrardan gidin sonrasında ilk bölüme hes kodunuzu, ikinci bölüme TC. kimlik numaranızı, üçüncü bölüme ise kent kartınızın ön yüzünde yazan numarayı o bölüme yazmanız gerekmektedir. Bu işlemleri yaptıktan sonra KVKK aydınlatma metnini okudum kabul ediyorum butonunu işaretleyin ve "TANIMLA" butonuna basın.

Artık kent kartınıza hes kodu tanımlamış olacaksınız ve her yerde kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski