MHRS Nedir? MHRS Kaydı Nasıl Yapılır? MHRS Randevu Alma

MHRS Nedir? MHRS Kaydı Nasıl Yapılır? MHRS Randevu Alma

MHRS; Merkezi Hastane Randevu Sistemi veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak ifade edilir. MHRS, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi‘ olarak yürürlüğe koyduğu AB‘nin kabul ettiği temel kamu hizmetlerinden biridir. Kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten tek ve ilk sistem olma iddiasıyla vatandaşların, internet üzerinden online ya da telefon ile randevu alabilecekleri randevu otomasyon uygulamasıdır.

Dijital çağa uyum sağlamak, vatandaşa hızlı ve kolay hizmeti sunmak, Türkiye’ de verimli ve daha etkin bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşmak amacı ile hazırlanan MHRS sistemi üzerinden oturduğunuz yerden işlemlerinizi geçekleştirilebilirsiniz. 2010 yılında vatandaşların hizmetine sunulan MHRS sayesinde mobil uygulamasını veya internet sitesini kullanarak ya da Alo 182 hattını arayarak canlı operatörlere bağlanıp istediğiniz hastaneden ve hekimden randevu alabilirsiniz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastanelerinden, aile hekimlerinden, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden dilediğiniz saate, istediğiniz hekime randevunuzu ayarlayabilirsiniz. 

MHRS; internetten, mobil uygulamalardan, Alo 182 Çağrı Merkezi üzerinden aile hekimlerimizden ve hastanelerimizden vatandaşlara % 99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verebilmektedir. Hastane randevu sistemlerini tek merkezde bir araya getiren dünyanın ilk ve tek sistemi olan MHRS hastane önlerinde uzun kuyruklar oluşmasını önlemiştir. Arşiv özelliği taşıyan MHRS de Geçmiş Randevularım üzerinden tüm randevularınızı görebilir tekrar istediğiniz doktora gidebilirsiniz. Bana hatırlat butonundaki alarm ile de alamadığınız randevu açıldığı zaman SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirilirsiniz. Sağlık Bakanlığında  ‘öncelikli‘ kaydı olan riskli gebe, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için öncelikli randevu alma hakkı bulunmaktadır. Her gün doktorların belli bir kontenjanı bu kişilere ayrılmaktadır. Ayrıca internet ve akıllı cihazlar (tablet, cep telefonu vb.) üzerinden alınan randevular ücretsizdir. Aynı güne en fazla iki randevu alınabilmektedir. Randevunuzdan en az 15 dakika önce hastanede bulunmanız gerekmektedir. Diğer kişilerin haklarına engel olmamak adına gidemeyeceğimiz randevuyu iptal etmelisiniz. İptal işlemi randevu saatinden 60 dakika öncesine kadar yapılır.

MHRS Kaydı Nasıl Yapılır?

İnternette arama motoruna MHRS yazıp sitesine giriş yapın. Bundan sonra adım adım ilerleyelim: 
  • MHRS internet sitesinde "Randevu Al" butonuna tıklayın.
  • Sayfanın en altındaki "Üye Ol" butonuna tıklayın,
  • TC kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı, cinsiyetinizi, doğum tarihinizi girin ve ilerle butonuna tıklayarak devam edin.
  • İstenilen diğer bilgileri belirtin. Yazdığınız bilgilerin eksiksiz ve güncel olduğundan Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan bilgileriniz ile eşleştiğinden emin olun. Aksi takdirde üyelik işlemleriniz gerçekleştirilemez. Çünkü paylaştığınız bilgiler hastane sistemine sizin belirttiğiniz şekilde geçecektir. Bu adımlardan sonra belirlediğiniz şifre ile kimlik numaranızı yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Hesap bilgilerim bölümünden de istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.
Bu şekilde MHRS sistemine kayıt olabilirsiniz.

MHRS Randevu Nasıl Alınır?

MHRS sitesini/uygulamasını açın ve "Randevu Al" butonuna tıklayın. Eğer sisteme giriş yapmadıysanız, bilgilerinizi doldurarak giriş yapın. Girişinizi tamamladıktan sonra MHRS ana sayfasına yönlendirileceksiniz, bu sayfada Aile hekimi randevusu al veya Hastane randevusu al seçeneklerinden seçiminizi yapın. Daha sonra hastalığınızı, yaşadığınız ili, ilçeyi seçerek randevu oluşturabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski